Gorinchem

Langs de Merwede liggen veel dorpjes en steden. In Gorinchem kunt u genieten van de vestingsstad met een mooie winkelstraat en terras gelegenheden. U kunt af meren in de Lingehaven met een totaal van 85 ligplaatsen. Voor maar € 1,30 per meter per overnachting kunt u hier ook verblijven. Bezoek bijvoorbeeld het Gorcums Museum of bewonder de grote kerk in het hart van de stad.

Leerdam

Vaart u over de Linge richting Leerdam? Onderweg komt u langs Arkel, Heukelum en Kedichem. U kunt terecht in de Leerdamse haven: De Oude Horn voor € 1,00 per meter per overnachting. Het restaurant ‘t Veerhuys kijkt uit over de haven en is een goede plek om rustig wat te eten. Bezoek ook het Nationaal Glasmuseum, één van de grootste glasmusea in Europa met verzameling glaswerk in alle mogelijke vormen uit de 19e en 20ste eeuw.

Woudrichem

Woudrichem is net als Gorinchem een oude vestingsstad wat deel uit maakte van de Hollandse water linie. Bij de WSV watersportvereniging Woudrichem kunt u aanliggen maar niet overnachten. Bezoek ook eens het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum, Woudrichem was altijd erg belangrijk voor de zalmvisserij. Die geschiedenis wordt op een aantrekkelijke manier verbeeld in het museum.